Fysik

Elektromotoriske kraft

17. september 2014 af Peand86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved og for spat af den her! er der nogen der er eksperter??

Vedhæftet fil: Ny sektion 6.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2014 af peter lind

Brug Kirchoffs love. Det nememste er nok at beskrive det med en strøm der går gennem generator. R1 og R2 og en anden, der går gennem generator,R1, RB og EB og tilbage til generatoren
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0: Først og fremmest skal du ( her ) tegne to cirkulationsveje ( masker ) gennem kredsløbet, fx:

1) Gennem G, R1, R2.  ( Kald den I1 )

2) Gennem R2, RB, EB.   ( Kald den I2 )

Kirchhoffs spændingslov siger så: Summen af spændingsændringerne i en lukket cirkulationsvej = 0.

Opstil 2 ligninger med de 2 ubekendte, I1 og I2, og løs dem.

Spørg igen, hvis du går i stå.

PS:  Mærkværdigvis benyttes Kirchhoffs spændingslov til at beregne strømme, og omvendt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0: Hvis du tegner maskerne med uret, finder du ligning 1) ved:

1)  EG - I1*R1 + ( I2 - I1) * R2 = 0

Opskriv nu ligningen for maskestrømmen I2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Nå, så blev "røret" knaldet på.  Jeg fornemmede ellers, at du ville have hjælp.


Svar #5
18. september 2014 af Peand86 (Slettet)

#3 har fundet ud af den, undskyld jeg faldt i søvn :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#5:   Alt forladt.

Anvender du i stedet Kirchhoffs strømlov, og kalder knudepunktsspændingen mellem R1 og R2 for U, kan du nøjes med een ligning:

(EG - U )/R1 - U/R2 - (U - EB)/RB = 0    ( Løs mht. U )

Benyt herefter Ohms lov til at finde strømmene, der er givet ved rødt, gult, grønt led i ligningen.


Skriv et svar til: Elektromotoriske kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.