Matematik

generere et tal

17. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan man generere et tal af længde n, hvor 

sandsynligheden for at få det første ciffer er 1, det næste ciffer 1/2, det tredje ciffer 1/3 osv.

Jeg har prøvet at skabe sådan et tal, men kan ikke fortsætte.

For eksempel vi jeg skabe tallet X. X[j] er notation for det j'te ciffer i X

P(X[1] ligger i {0,1,...,8,9})=1

P(X[2] ligger i {0,1,...,4})=1/2

Jeg skal fortsætte således P(X[j] ligger i en mængde)= 1/j

Nogen forslag til hvordan man kan skabe sådan en proces eller tal ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke din fremgangsmåde.

Hvad så med P(X[2] ligger i {5,6,...,9}) ?

Hvad sker der med P(X[j]) for højere værdier af j?

Prøv at forklare mere præcist, hvad der foregår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af Therk

Gør det binært.

\begin{align*} P(X_1 = 1) &= 1, &&P(X_1 = 0) = 0 \\ P(X_2 = 1) &= 1/2, & &P(X_2 = 0) = 1/2\\ &&...&\\ P(X_j = 1) &= 1/j, & & P(X_j = 0) = 1-1/j \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
18. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Sandsynligheden for succes skal være sandsynligheden for at tallet findes i et normalt tal - lad os sige tallet e.

Hvis det tal vi genere har længde n og sandsynlighedsparameter 1/n. Så kan vi betragte det som en Bernoulli proces hvor

P(tallet findes i e)= 1/e for n stor.

Hvordan generere eller skaber vi sådan et tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af peter lind

Du må finde en eller anden fysisk proces, der generere tal efter en kendt sandsynlighed, Lav en transformation af tallene så du får en ligefordeling. Den bruger du så til at genere et ligefordelt ciffer.


Skriv et svar til: generere et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.