Matematik

procent i renter

18. september 2014 af NMJ95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En kursist har lånt 65.000 kr. Lånet skal tilbagebetales over 5 år. Hver måned betaler han 1779 kr.

Hvor mange procent har han betalt i renter, når lånet er tilbagebetalt?

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

Tilbagebetaling = 5·12·(1779 kr)

Renter = (5·12·(1779 kr) - 65000)

Beregn renter i pct af 65000 kr.


Svar #2
18. september 2014 af NMJ95 (Slettet)

kan ikke huske hvordan man regner renter om i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

1779*12 = 1 år 

Derefter ganger du tallet med 5, da det er 5 år 

Så får du tallet 106740 

Derefter så skal du så finde ud af hvor mange procent der fra 65000 til 106740 

Det gør du ved at sige 106740 -65000/106740 =...... *100 

Så burde det meget gerne give 39,10 % :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af mathon

Det gør du ved at sige (106740 - 65000) / 106740 · 100 


Skriv et svar til: procent i renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.