Matematik

diff

18. september 2014 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

g(x)=((x*e^x+2x^2)/(2x))^6/7

hvordan skal jeg differentiere den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

             g(x)=\frac{x\cdot e^x+2x^2}{2x^{\frac{6}{7}}}

             g(x)=\frac{h(x)}{k(x)}

              g{\, }'(x)=\frac{h{\, }'(x)\cdot k(x)-h(x)\cdot k{\, }'(x)}{k^{2}(x)}

                                        h(x)=x\cdot e^x+2x^2                h{\, }'(x)=e^x+x\cdot e^x+4x      

                                        k(x)=2\cdot x^{\frac{6}{7}}                           k{\, }'(x)=\frac{12}{7}\cdot x^{-\frac{1}{7}}           


Svar #2
18. september 2014 af bokaj123

k^2(x) = (2x)^2 ??? kan det reduceres - synes det ser ret vildt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af mathon

           \left (2\cdot x^{\frac{6}{7}} \right )^2=4\cdot \left ( x^{\frac{6}{7}} \right )^2=4\cdot x^{\frac{6}{7}\cdot 2}=4x^{\frac{12}{7}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af Soeffi

g(x)=((x*e^x+2x^2)/(2x))^6/7

Mener du

g(x)=\left( \frac{x\cdot e^x+2x^2}{2x}\right )^{6/7}, x\neq 0


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.