Fysik

Ellære

18. september 2014 af nederentype (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg sidder og er igang med nogle fysik opgaver omkring emnet ellære. Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal starte og hvilken formel jeg skal benytte i denne opgave. Håber nogle kan hjælpe mig lidt. :)

Opgaven: To resistorer med resistanserne 250 Ohm oh 375 Ohm kobles i serie. Strømmen gennem seriekonlingen er 80 mA. Bestem spændingsforskellen over hver af de to resistorer. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2014 af mathon

           U = ((250\; \Omega )+\left ( 375\; \Omega \right ))\cdot \left ( 0,080\; A \right )

Serieforbundne modstand deler spændingen U i modstandstallenes forhold.


Svar #2
18. september 2014 af nederentype (Slettet)

Mange tak for din hjælp! Det hjalp virkelig. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2014 af Soeffi

...Bestem spændingsforskellen over hver af de to resistorer. 

U1 = 250 Ohm · 80·10-3 Ampere = 20 Volt (skriv altid milli om til 0,001 eller 10-3, på den måde får du adskilt tal fra enheder.)

U2 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#3: At opdele spændingsfaldene i U1 og U2, er fornuftigt.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.