Fysik

fjederkræfter... hjælp

18. september 2014 af inuuteq7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lod med massen 500g hænger stille i en fjerder med fjederkonstant 40 Newton/meter

Beregn størrelsen af de kræfter, der virker på loddet.

Beregn fjederens forlængelse.

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Hooke's lov og at der er balance mellem tyngdekraften og fjederkraften på loddet.


Svar #2
18. september 2014 af inuuteq7 (Slettet)

hvordan regner jeg det så?

Ffj: k*x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og benyt |Ft| = mg .


Svar #4
18. september 2014 af inuuteq7 (Slettet)

40.0/0.5*9.82= 8.15m

yes!


Svar #5
18. september 2014 af inuuteq7 (Slettet)

hvad så med...

Et lod med ukendt masse hænger stille i en fjeder med fjederkonstant 95,0 N/m. Fjederens forlængelse viser sig at være 8,79 cm.

Bestem loddets masse.

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

No way!

Man skal jo løse ligningen      k·x = m·g    som en ligning i x.


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er samme fremgangsmåde. Man skal så blot løse ligningen med hensyn til m. Men løs nu først den anden opgave korrekt.


Skriv et svar til: fjederkræfter... hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.