Matematik

Nogle der kan hjælpe med min matematik aflevering?

18. september 2014 af sukkermus123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til min aflevering? Nogle der kan hjælpe? :)

I kan finde mine materialer her https://docs.google.com/document/d/1LCZZHZfOzyC919AoZ-jKMZSMUU9pT8qw1RYm25KTPXk/edit


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaverne her og forklar samtidig, hvad du selv har lavet. Hvad skal du specielt have hjælp med?

Link til opgavesættet

https://docs.google.com/document/d/1LCZZHZfOzyC919AoZ-jKMZSMUU9pT8qw1RYm25KTPXk/edit


Svar #2
18. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Svar #1

Formlerne til de forskellige opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

De fleste af opgaverne er de samme, som du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1516772

hvor du allerede har fået hjælp. Prøv at holde diskussionen i én tråd i stedet for at sprede det over flere tråde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2014 af Soeffi

Du skal bl.a bruge reglerne:

\frac{n\cdot a}{n\cdot b} = \frac{a}{b}

\frac{a}{b} + \frac{c}{d} = \frac{a\cdot d+b\cdot c}{b\cdot d}

a^{-1}=\frac{1}{a}

(a^{n})^{m}=a^{n+m}


Svar #5
18. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Tusind tak #4 Soeffi 


Svar #6
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Nu mangler jeg kun hjælp til:

10(x+3)(x-2)
    15(x-2)

6         2
x     +  xy    (brøk)

(x2-1)3(x2-1)


Svar #7
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Vi skal finde x :)


Svar #8
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Hov forkert, vi skal reducere :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

1) Forkort med (x-2) og med 5 .

2) Forlæng til brøkernes fællesnævner.

3) Faktoriser (x2-1) (kendt kvadratsætning).


Svar #10
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

1) Der kan jeg kun få den til   3x+4   
                                              15x-30

Da jeg efter regnestykket i min mellemregning fik den til 10+2x-2x+3x-6
                                                                                               15-30

Og det er som sagt forkert :(

2) Fælles for nævneren er jo x? Men jeg ved ikke hvordan man finder en fællesnævner når det har med bogstav at gøre 

3) Der sagde jeg x(2*3)/-13-x2+1 ~   x5/-13-x2+1 


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

1) Du skal forkorte med (x-2) og med 5. Så er der 2(x+3)/3 tilbage .

2) Fællesnævneren er xy.

3) (x2-1)3(x2-1) = (x2-1)4 . Hvordan får du en brøk ud af det?


Svar #12
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

#11

1) Tusind tak :)

2)  Så det bliver 6y+2x/xy?? 

3) (a/b)^n = a^n/b^n - på grund af denne her formel 


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

2) Nej, den anden brøk har jo allerede fællesnævneren. Brug parenteser om kring leddene i tælelren.

3) Hvor ser du en brøkstreg i udtrykket,som du har skrevet det?


Svar #14
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

#13 

2) Er det så 6x+ 2y/xy? eller er jeg helt forkert på den? :)

3) Jeg ved det virkelig ikke.... 


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

2) Nej, den anden brøk skal jo ikke forlænges

        (6/x) + (2/(xy)) = (6y/(xy)) + (2/(xy)) = (6y+2) / (xy)

3) (x2-1)3(x2-1) = (x2-1)4 = (x+1)4·(x-1)4     . Skal der reduceres eller ganges ud?


Svar #16
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

#15

Ganges ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

3) Spørgsmålet er, hvad der skal gøres ved det oprindelige udtryk (x2-1)3(x2-1) ? Det er allerede faktoriseret. Man kan forenkle faktoriseringen, eller man kan gange hele polynomiet ud.


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med min matematik aflevering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.