Matematik

Reducer udtryk

18. september 2014 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med denne opgave jeg er i tvivl om:

ax - 2x/ 2a - 4 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af SuneChr

Sæt fælles faktor udenfor en parentes i tæller og nævner for sig. Forkort.


Svar #2
18. september 2014 af annie4567 (Slettet)

er bare i tvivl hvordan jeg skal forkorte  når der står ax- 2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af SuneChr

Du skal jo ikke forkorte, før du har sat fælles faktor udenfor parentes i tæller og nævner hver for sig.
Vink:    4 = 2·2


Svar #4
18. september 2014 af annie4567 (Slettet)

dvs jeg skal sætte x uden for ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af SuneChr

Ja, x er fælles faktor i tælleren og 2 er det i nævneren.


Svar #6
18. september 2014 af annie4567 (Slettet)

3x * a/ 2a-4. ???

Svar #7
18. september 2014 af annie4567 (Slettet)

Hov mener : x * a/ 2a-4

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2014 af SuneChr

\frac{ax-2x}{2a-4}=\frac{x(a-2)}{2(a-2)}          Forkort så.


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.