Matematik

Højde af en retvinklede trekant?

18. september 2014 af Numsegod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem Ishavskatedralens højde(BH)
A & C = 67 grader.

A til B er 38 m & C til B er 38 m.

B er toppen. 

En fil er vedhæftet. Mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at bestemme højden i en ligebenet trekant ABC, hvor AB og BC er de lige store sider. Man har

        h = |AB|·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Opdel den ligebenet trekant i to retvinklet trekanter. Benyt en sinusrelation til at bestemme højden i en af disse retvinklet trekanter

Svar #3
18. september 2014 af Numsegod (Slettet)

#1 
Hvad mener du når du siger AB? og når jeg ganger med sin(A) er det så sin(67*) ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med |AB| Menes længden af siden AB, som du selv har angivet til 38 m . Vinkel A har du angivet til 67º . Derfor er højden (i meter)

        h = |AB|·sin(A) = 38 · sin(67º) = ...


Svar #5
18. september 2014 af Numsegod (Slettet)

#4

Gjorde jeg også, men synes bare at 2546 som jeg får det til er meget højt. Så troede bare at det var forkert..
 


Svar #6
18. september 2014 af Numsegod (Slettet)

#3 og #2 Kan i hjælpe med b'ern? 

Jeg har jo ikke en grundlinje?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2014 af iFyr (Slettet)

Find grundlinjen for en af de retvinklede trekanter, med pythagoras, gang det herefter med 2 for at få hele grundlinjen :)


Svar #8
18. september 2014 af Numsegod (Slettet)

#7

Pythagoras lyder på a^2+b^2=c^2
er a de 67*? 
Hvad er b? 
Jeg kan virkelig intet huske af dette-.-


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2014 af iFyr (Slettet)

Grundlinjen for den retvinklede trekant=kvarod(38^2-højden^2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2014 af iFyr (Slettet)

c er altid hypotenusen, så omskrev formlen, for at finde grundlinjen.


Svar #11
18. september 2014 af Numsegod (Slettet)

Min lommeregner virker ikke lige p.t, den fucker det op nu og får minus et eller andet...

Men tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Grundlinien er

        |AC| = 2·|AB|·cos(A) .

Arealet af facaden er så

        T = (1/2)·h·|AC| = (1/2)·|AB|·sin(A)·2·|AB|·cos(A) = |AB|2·sin(A)·cos(A)

Din talværdi i #5 er ikke korrekt. Du skal ikke gange med vinklens gradtal, men med sinus til vinklens gradtal.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan bruge den lommeregner, der er bygget ind i din computer, og du kan endda også bruge google selv som lommeregner til disse simple udregninger.


Skriv et svar til: Højde af en retvinklede trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.