Kemi

Hvor mange ml svovlsyre skal der til at lave en 100 ml 3% svovlsyre.

18. september 2014 af Michella92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvor mange ml koncentreret svovlsyre skal der udtages til at fremstille en 100 ml 3% svovlsyre. Densiteten af koncentreret svovlsyre er 1,84 g/ml, og koncentration er 98%. Densiteten 
af en 3% svovlsyre er 1.0183 g/ml.

Jeg er lidt på bar bund, håber der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af Heptan

Er det 3 % v/v, v/m, m/m, n/n, ..... ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2014 af khol (Slettet)

Normalt angives disse opløsninger i masse %, hvilket vil sige at 98 % af massen udgøres af svovlsyre:

0,98 x 1,84 g/ml = 1,8032 g/ml

Svovlsyres molarmasse: 98,079 g/mol

(1,8032 g/ml) / (98,079 g/mol) = 0,0184 mol/ml

3 % svovlsyre: 0.03 x 1,0183 g/ml = 0,0305 g/ml

(0,0305 g/ml) / (98,079 g/mol) = 0,00031 mol/ml

100 ml 3 % svovlsyreopløsning indeholder:

100 ml x 0,00031 mol/ml = 0,031 mol

Volumen af 98 % svovlsyre til 100 ml 3 % svovlsyre: 0,031 mol / 0,0184 mol/ml = 1,68 ml


Skriv et svar til: Hvor mange ml svovlsyre skal der til at lave en 100 ml 3% svovlsyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.