Matematik

differentialregning

18. september 2014 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem differentialkvotienten f'(x), når:

f(x)=(2x+1)\sqrt{}x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af Ess (Slettet)

skal du bare differentiere udtrykket, forstår ikke fluebenet


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

"fluebenet" er et kvadratrodstegn.

Funktionen er

        f(x) = (2x+1)·√x .


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af BadBoyBard (Slettet)

hugorme,

Som kineserne ville sige: "Is easy, is easy". Men du skal bruge den notoriske "product rule", der netop lyder:

(f(x)\cdot g(x))'=f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x) (1)

Prøv at anvende denne regl, og se lige, om du ikke kan finde ud af noget selv. 

Du kan eksempelvis kade f(x)=2x+1 og g(x)=\sqrt{x}

Indsæt derefter i formel 1, og prøv at se, om du ikke kan finde ud af noget selv. Skriv, hvis alt går helt i stå.

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2014 af SuneChr

# 0
Man kunne også gange ind i parentesen med (x^(1/2))
og derefter differentiere de to led.


Svar #6
18. september 2014 af hugorme (Slettet)

Tak for det fulde svar Bard. :) 

men jeg tror at mit svar er forkert. jeg har fået f'(x)=4. kan det passe? :)

også tak jer andre :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt.

        f(x) = 2·x3/2 + x1/2 .

Differentier hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2014 af BadBoyBard (Slettet)

#6: Prøv lige at regne det ud igen. Du ved jo at sqrt(x) er det samme som x1/2, så du kan også omskrive din funktion til:

f(x) = (2x+1) x1/2

f(x) = 2x3/2 * x1/2

Du kan benytte den såkaldte "Power-Rule" eller eksponent-regl nu.

Lad os se denne regl i aktion. Du ved jo, at den afelde funktion af f.eks.:

f(x) = 2x1/2

Er lig med: 

f'(x) = x-1/2

Kan du regne din funktion ud nu? 

Bard


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.