Matematik

sand/falsk

19. september 2014 af volume (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvorfor er dette falsk?: b) ∀y∈R ∃x∈R : (x > 0 ⇒ x = y2)?

Forklaring tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af hesch (Slettet)

Det gælder ikke for x > 0  og  y = 0.

Havde der stået  x 0  havde det været sandt.


Svar #2
19. september 2014 af volume (Slettet)

Kan du vise det med tal og redegøre for det sådan?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Naaj, jeg er ikke helt på hjemmebane her.

Vent til senere på dagen, når eksperterne "kommer på banen"     :)


Svar #4
19. september 2014 af volume (Slettet)

Okay men tusinde tak:-) så venter jeg ;D

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#3 Tak for introen ;)

Det gælder netop ikke når y=0. - Tænk jer om!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#5:   Jeg skriver i #1:

Det gælder ikke for x > 0  og  y = 0.

Du skriver så:

Det gælder netop ikke når y=0.

? ? ?

Det er svært at skelne mellem disse to udsagn, men, som sagt: Jeg er heller ikke på hjemmebane.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Udsagnet er flask fordi der ikke findes et sådan x. Det er indlysende!

Hvad er det, du ikke fatter ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#7:  Jeg fatter ikke forskellen mellem det jeg skriver i #1, og det du skriver i  #5:

Forklar venligst.

PS:  Og ja, når noget ikke gælder, er det falsk.  Men nu kan det ikke vare længe, før fx. Andersen11 er her.


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. september 2014 af Therk

Læst:

For alle y \in \mathbb{R} eksisterer et x \in \mathbb{R} således at for et x>0 gælder at x=y^2.

Udsagnet er falsk ved modstridsbevis:

Vælg y= 0. Da er 0 = y^2 = x, men ved antagelse er x>0, hvilket er en modstrid.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #11
19. september 2014 af Therk

#7

Udsagnet er flask fordi der ikke findes et sådan x. Det er indlysende!

Hvad er det, du ikke fatter ?


Hvad er det for en fjendtlig måde at skrive på?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

det er bare ærlig snak


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2014 af Therk

#12

det er bare ærlig snak


Nej, det er det ikke:

#2 Kan du vise det med tal og redegøre for det sådan?:-)

Hvis du ikke har noget bedre at skrive end "ærlig snak", så hold det for dig selv.

#10

OMG. Jeg har givet svaret - så læs det ordentligt.  Det er ikke mit problem at du ikke fatter det.

Jeg skal nok huske at lade være med at yde dig hjælp i fremtiden.


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#12:  Men hvad er det, der er forkert i det, jeg skriver i #1 ?

Skriv du bare en ærlig forklaring.

Det vigtigste er, at jeg får den.


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2014 af Therk

Der er intet galt i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#14 Ingenting? Jeg har ikke skrevet at det var forkert.

#13 Jeg kan ikke gøre for at du er sart. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#16: Jamen du skrev da i #5, at der var noget jeg skulle tænke over.

Hvad var det, jeg skulle tænke over ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Fordi du skriver at der skal andre på banen. Det er jo ikke nødvendigt


Brugbart svar (1)

Svar #19
19. september 2014 af Therk

#18, du er da tungnem. Læs:

#2 Kan du vise det med tal og redegøre for det sådan?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#19 og du er ikke for kvik


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.