Fysik

Hastighedskomponenter

19. september 2014 af flopper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med denne opgave, se billedet. Jeg skal tegne kuglens hastighedskomposanter vx0 og vy0 til tiden ti = 0 i et koordinatsystem med x-retningen vandret og y-retningen lodret. 

Tiden ti=0, hvad vil det sige. Er det når der er gået 0 tid, så forstår jeg ikke at tegne hastighedskomposanterne. Er der nogen der kan forklare? Og hvad betyder i'et i ti?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af hesch (Slettet)

Hvad "i" står for, ved jeg ikke.

Men du har et stopur, hvor der påklistret en mærkat med "Ti".

Dette stopur starter du, i det øjeblik kuglen forlader løbet. Du aflæser herefter tidspunktet for alle hændelser, der sker fremtidigt.  Altså du nulstiller tiden, ti, når kuglen forlader løbet: ti = 0.

Du kan kalde ti for en "referencetid", der ikke svarer til tiden på fx dit armbåndsur, der jo "nulstilles" ved midnat (bortset fra dato/måned/år):


Skriv et svar til: Hastighedskomponenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.