Matematik

Hjælp til funktionsopgave

19. september 2014 af Marc2105 - Niveau: A-niveau

Hej :-)

To funktioner f og g er givet ved:

f(x)= x2 - 4x + 8

g(x)= 3x * e-x

Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem grafen for f og grafen for g er mindst mulig. 

Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2014 af peter lind

h(x) = f(x)-g/x)

Find h'(x) og løs ligningen h'(x) = 0  x værdien for  punktet med mindst lodret afstand mellem kurverne er en af løsningerne


Skriv et svar til: Hjælp til funktionsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.