Fysik

Bestem ligning

19. september 2014 af flopper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bestemme en ligning for hvor langt kuglen kommer (som funktion af de opgivne størrelser, vx0 etc). Bestem endelig værdien af denne længde, givet |~v0| = 100 m/s. Se billedet.

Jeg har ingen idé om hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg har svaret på dit spørgsmål i:   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1514673#1517244

Men altså mundingshastigheden er jo opgivet til v0 = 100 m/s ( skriver du selv ).

Fra tidspunktet, hvor kuglen forlader mundingen, til den lander, bevæger kuglen sig vandret, med konstant hastighed:

Vx = 100 m/s * cos 45º

Beregn dette tidrum, t, og find:

Længdex = t * Vx .


Svar #3
19. september 2014 af flopper (Slettet)

Jeg kan overhovedet ikke forstå hvordan jeg skal beregn t, når jeg ikke har længden. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kuglen lander, når den  i y-retningen (lodret retning) er faldet stykket h2 = h1 + l·sin(α) under mundingen. Benyt ligningerne for frit fald i tyngdefeltet.

        y(t) = -(1/2)·g·t2 + |v0|·sin(α)·t

Løs ligningen    y(t) = -h2 , t > 0 .


Svar #5
19. september 2014 af flopper (Slettet)

Okay tak. 


Skriv et svar til: Bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.