Matematik

Reducering af udtryk

19. september 2014 af emma9765 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Er der en, der kan forklare mig hvordan man kan reducere det vedhæftede udtryk til x = y:

Vedhæftet fil: bae.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

brug kvadratsætningen emma


Svar #2
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

hvordan? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

ved du ikke engang det?


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. september 2014 af mathon

              (a\pm b)^2=a^2\pm 2\cdot a\cdot b+b^2    anvendt baglæns

              a^2\pm 2\cdot a\cdot b+b^2=(a\pm b)^2


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2014 af mathon

i anvendelse
                          x^2-6x+9=x^2-2\cdot x\cdot 3+3^2=\left ( x-3 \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

hold da op - nu er Emma sikkert forvirret. :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. september 2014 af mathon

#0

Kvadratet på en toleddet størrelse har tre led

              To kvadrattal
              det dobbelt produkt af kvadrattallenes rødder

 Du skal altså have tre led for måske at kunne omskrive til kvadratet på en to-leddet størrelse.


Svar #8
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

har jo netop omskrevet det til en toleddet størrelse? kan bare ikke komme videre derfra


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#8 Nej, det kan du sikkert ikke. Du er jo heller ikke kvik. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2014 af PeterValberg

#9 Nej for pokker, Thomaslarsen90.... nu stopper du simpelthen dine nedsættende udtalelser!
     Det svar, du giver i #9, det er bare IKKE i orden, - en undskyldning til emma9765 er vist krævet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#10 Vi kender hinanden i virkeligheden. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2014 af PeterValberg

Gør vi, - det var jeg ikke klar over, - det ændrer dog ikke min holdning til
din nedsættende måde at svare på.

Tag dig nu sammen, sig undskyld til dem, det er gået ud over og respektér
betingelserne i dette forum.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

det gør vi så ikke, men okay :-)

har gjort sådan her: (x-3)^-2 = (y-3)^-2, da a^-n = 1/a^n 

derefter taget minus kvadratroden på begge sider og fået

x-3 = y-3 

x = y


Svar #14
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

men ved ikke om man må gøre sådan


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#14 Hvad tror du selv?


Svar #16
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

du keder dig noget var 


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2014 af PeterValberg

#15 Aarghhh...... Thomas for f..... vågn op, kom tilbage til den virkelige verden, bliv voksen, få dig et liv,... gør noget, bare noget andet end at svare uforskammet, nedsættende, flabet, ...... prøv lige at kigge tilbage i denne tråd på dit svar i #3, #6, #9 og #15.... synes du virkelig, det er i orden, at du svarer Emma på den måde? Hvordan ville du egentlig selv reagere, hvis vi begynder at svare dig på denne måde, når du stiller et spørgsmål herinde?

Hvis du ikke har tænkt dig at ændre denne provokerende adfærd, vil du så ikke venligst slette din profil og lade os andre på SP være fri for dine nedsættende kommentarer, - det er f..... træls.

Dårlig stil, Thomas.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. september 2014 af PeterValberg

#0

Kære Emma
På vegne af alle seriøse brugere på SP beklager jeg, at du blev udsat for en n......
som Thomas, desværre findes der personer, der åbenbart trives ved at tale ned
til andre, træls men sandt.

mht. til dit spørgsmål, så tror jeg, at du vil kunne få meget ud af at se videoerne på
denne videoliste fra FriViden.dk 

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #19
19. september 2014 af emma9765 (Slettet)

har prøvet, men det hjælper ikke så meget på dette specifikke tilfælde .. jeg er i tvivl om regnereglerne, når det gælder at ophæve det recibrokke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Hvis

        \frac{1}{a}\, =\, \frac{1}{b}

gælder der, at

        a = b .

Derfor følger det, at

        (x - 3)2 = (y - 3)2

og dermed

        (x - 3)2 - (y - 3)2 = 0 ,

eller

        (x - y) · (x + y - 6) = 0 ,

dvs.

        x = y  ∨  x + y = 6 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.