Matematik

Ligning help!!!

19. september 2014 af miljoi - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for tangenten til andengradspolynomiet f(x)=ax^2+bx+c i det punkt, hvor grafen skærer andenaksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Grafen skærer andenaksen, hvor x = 0 . Beregn så f(0) og f '(0) og indsæt i tangentligningen. Det er også et kendt resultat, at koefficienten b er tangenthældningen i det punkt, hvor grafen skærer andenaksen.


Svar #2
19. september 2014 af miljoi

hvad fortæller resultatet om betydningen af koeffienten b for parablens beliggenhed??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis b > 0 ligger toppunktet til venstre for y-aksen.

Hvis b < 0 ligger toppunktet til højre for y-aksen.

Hvis b = 0 ligger toppunktet på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2014 af mathon

   a > 0
                 Hvis b > 0 ligger toppunktet til venstre for y-aksen
                 Hvis b > 0 ligger toppunktet til venstre for y-aksen
                 Hvis b = 0 ligger toppunktet på y-aksen

   a < 0
                 Hvis b > 0 ligger toppunktet til højre for y-aksen
                 Hvis b < 0 ligger toppunktet til venstre for y-aksen
                 Hvis b = 0 ligger toppunktet på y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. I #3 er underforstået at a > 0 .


Skriv et svar til: Ligning help!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.