Kemi

Reaktioner

19. september 2014 af jens12234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber der er nogen som vil hjælpe mig med at afstemme denne reaktion:

Ammoniak og kulsyre reagerer som følger: 

NH3 (aq) + H2CO_3 (aq) --> (NH4)2CO3 (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af mathon

   
               2 NH3 (aq)   +   H2CO3 (aq)   --->   (NH4)2CO3 (aq)


Svar #2
19. september 2014 af jens12234 (Slettet)

Kan du også hjælpe med disse to spørgsmål: 

1) Der dannes 12,2 g ammoniumcarbonat. Beregn stofmængden 

- jeg ved jeg skal bruge formlen n=m/M, og dermed skal finde molarmassen. Men ved ikke hvad jeg skal tage molarmassen af.. 

2) Find de ækvivalente stofmængder af kulsyre og ammoniak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af Heptan

1)

M((NH4)2CO3) = 96.09 g/mol


Svar #4
20. september 2014 af jens12234 (Slettet)

Kan du vise dine mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af Heptan

#4 Brugte google

Men det er summen af atommasseenhederne.

M((NH4)2CO3) = 2* (M(N)+4*M(H)) + M(C) + 3 * M(O)

M(N), M(H), M(C) og M(O) kan slås op i det periodiske system


Svar #6
21. september 2014 af jens12234 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 
Ved du hvad jeg skal gøre i 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2014 af Heptan

#6 Stofmængden af ammoniumchlorid er identisk med kulsyre der reagerer.

Der kræves den dobbelte stofmængde ammoniak, da koefficienten foran ammoniak i reaktionsskemaet er 2.


Skriv et svar til: Reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.