Matematik

HJÆLPE MATEMATIK

19. september 2014 af Mørten - Niveau: C-niveau

Hej jeg har vedhæftet et billed af en opgave jeg sidder med lige nu, den er meget nem, men kan ikke lige se fidusen :( 

Please help me ! skal aflevering aflevering i dag

Vedhæftet fil: Matematik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

De to trekanter er retvinklede og ensvinklede. Skalaforholdet bestemems ud fra kateterne CL og AP. Benyt, at

        |CB| = 200 - x.

Opstil en ligning ud fra ensliggende sider til bestemmelse af x.


Svar #2
19. september 2014 af Mørten

Kan stadig ikke se fidusen 

Så kan du evt. vise mig et eksempel 

(det lyder måske dumt)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af de to ensvinklede trekanter finder man

        |CB| / |CL = |AB| / |AP|

dvs.

        (200 - x) / 90 = x / 30

Løs nu denne ligning i x.


Skriv et svar til: HJÆLPE MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.