Matematik

Omskrivning af formel - fs10

20. september 2014 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har lidt problemer med denne opgave. Håber, I kan hjælpe :-)

Opgaven handler om graderne celsius og fahrenheit.

Jeg skal omskrive denne formel: C=(F-32)*5/9 til formlen y = ax+b, hvor y tempraturen i grader celsius, og x er tempraturen i grader fahrenheit. 

Tak på forhånd :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af PeterValberg

hvis C = y og F = x så skulle du gerne få:

y=\tfrac59\cdot(x-32)=\;_\cdots

gang 5/9 ind i parentesen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Omskrivning af formel - fs10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.