Fysik

effekt tab transformer

20. september 2014 af wead (Slettet) - Niveau: B-niveau

har lavet en tranformation med 800 og 400 spoler

mit problem er at min tab er på 42 procent og det indbefatter både varme tab og tranformationen men ifølge teorein brude det give over 50 % fordi strømmen i den ene spole (800 vendinger) til den anden sekundærspolen(400) det vil sige halveret effekt. Så kan jeg ikke forstå hvorfor den er 42 og ved ikke hvordan jeg skal forklare det i min rapport . ??? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

For en ideel transformer:                     

                                         \frac{I_s}{I_p}=\frac{N_p}{N_s}=\frac{800}{400}=2

                                         I_s=2\cdot I_p


Svar #2
20. september 2014 af wead (Slettet)

hej mathon mit problem er at jeg skal svare på hvorfor tabet er så stort.  se hvad jeg har skrevet giver det mening. Prøv at se på diskussionen giver det mening. ?

Vedhæftet fil:tranformer rapport.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af mathon

teoretisk for en ideel (tabsfri) transformer:  

                                           primær                                      sekundær
                    effekttab:      Pp = Rp·Ip2                                Ps = Rs·Is2 = Rs · (2·Ip)2 = Rs · (4·Ip2)

Spoleresistanserne er ikke ens (kan ofte aflæses på spolerne).


Svar #4
20. september 2014 af wead (Slettet)

tak det var lige det jeg manglede Spoleresistanserne  :) :) ;) tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Du skriver, at (effekt)tabene ved transformation, i teorien er 50%, fordi transformationsforholdet er 800/400. Men det er jo ikke effekten man tranformerer, men spænding og strøm. Så ved denne transformation halverer du spændingen, men fordobler strømmen, så effekttabene er i teorien snarere 0%.

Dog har man disse tab grundet resistansen i viklingerne ( kobbertab ), og man har tab i jernet ( jerntab ) grundet hvirvelstrømstab og hysteresetab i jernets magnetiseringskarakteristik. I praksis gælder det, at

jerntab ≈ kobbertab

Det er der ikke nogen fysisk forklaring på, men ved dimensionering af en transformer, tager man hensyn til de totale tab i transformeren, jerntab + kobbertab + "det løse".  Disse totale tab viser sig i praksis at blive mindst mulige, når transformeren dimensiones ved:  kobbertab ≈ jerntab.

De totale effekttab i mindre transformere andrager i størrelsesordenen 5 %


Skriv et svar til: effekt tab transformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.