Matematik

(a+5b) +2 (2a+b)

20. september 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Hvordan løser jeg den overstående ligning, når +2 er isoleret fra de 2 parentser??

Hvad hedder det?! tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af PeterValberg

Jeg er ret overbevist om, at der skal være et multiplikationstegn mellem det 2-tal og den sidste parentes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2014 af PeterValberg

så stykket ser således ud:

(a+5b)+2\cdot(2a+b)=\,_\cdots\cdots

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. september 2014 af snylt (Slettet)

men, hvor skal jeg så gange a ind i?


Svar #4
20. september 2014 af snylt (Slettet)

og ikke for at gøre det hele forvirrende, men jeg dette stykke "sætte uden for parentesen"

4ab + (-2) ab^2  = 2 (2ab + (-1) ab^2

har jeg gjort det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af PeterValberg

I det pågældende stykke (forudsat at det er som nævnt i #2) så:

1. Ganger du 2 ind i parentesen (på begge led)
2. Hæver du parenteserne (begge er positive, så ingen fortegnsskift)
3. Reducerer du udtrykket

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. september 2014 af snylt (Slettet)

Okay, har jeg så regnet den her  rigtig? 

(a + 5b) + 2 (2a +b)

2a + 10b + 4a + 2b

-2a + 8b

??? er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2014 af PeterValberg

Nej, du skal kun gange 2 ind i den parentes, den "står" foran:

\begin{align*} (a+5b)+2(2a+b) &= \\ (a+5b)+(4a+2b)&= \\ a+5b+4a+2b&= \,_{\cdots\cdots} \end{align*} 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

Du skal ikke benytte den distributive lov i den første parentes, da det hænger sammen med den anden parentes, hvor du der skal benytte reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2014 af PeterValberg

#8 hvilket fremgår af #7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#9

Ja, men havde ikke lige set dit svar, før jeg havde lagt mit svar op.


Svar #11
20. september 2014 af snylt (Slettet)

tak for svaret..

men må jeg spørge, hvorfor man skal gange den der er "foran" ? Hvad er reglen der ? 

og, jeg kan, se at parentsen bliver: (a+5b) + (4a + 2b)

hvorfor bliver parentsen i (4a+2b) ikke hævet?


Svar #12
20. september 2014 af snylt (Slettet)

og please tilgiv mig.. har lige en ligning mere, som jeg ikke forstår, hvordan man løser

altså:

4( c-d) - 3 (c+2d)

altså den minder meget om den første jeg viste.. jeg undre mig over, hvad 4 og -3 skal gøres ved? er det samme fremgangsmåde som før?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#12

Det er ikke en ligning, da en ligning har et lighedstegn med 2 identiske udtryk. 

Benyt

a(b + c) = a · b + a · c


Svar #14
20. september 2014 af snylt (Slettet)

kan du forklare lidt mere ? forstår ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#14

a (c + d) = a·c + a · d

4 (c - d) = 4·c - 4·d

Gør det samme tilsvarende med den anden parentes, men denne gang skal du multiplicere med (-3) ind i parentesen.


Skriv et svar til: (a+5b) +2 (2a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.