Fysik

Giv en kort forklaring - fn = n*f1

20. september 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg skal give en kort forklaring på formlen: fn=n*f1. Opgaven lyder sådan her: 

For en stående bølge på en strenge: Kaldes grundsvingningens frekvens for f1 er første oversvingnings frekvens: f2=2*f1, anden oversvingnings frekvens er: f3=3*f1, osv. Den n’te partialtones frekvens er dermed fn=n*f1. Giv en kort forklaring 

Min forklaring:

Man kan måle, at ved resonansen med to buge er frekvensen det dobbelte af, hvad den er ved resonansen med én bug. Det samme gælder for rosonanser med 3 buge, 4 buge, 5 buge, 6 buge osv. Så derfor giver det god mening at n*f1=fn

Er min forklaring okay, eller hvad ? 

Mange tak på forhånd, Knus Liva 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Matematisk er det rigtigt fortolket.


Svar #2
20. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

Mange tak for det :-)


Skriv et svar til: Giv en kort forklaring - fn = n*f1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.