Matematik

Claras opsparing - FSA

20. september 2014 af xxxMaj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

FSA DECEMBER 2012 OPGAVE 4.4

Hej, jeg har lidt svært ved et par opgaver i min FSA. Jeg har kigget meget på den, og prøvet at regne, men ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. 

Der står: 

Clara får udbetalt sin børneopsparing, når hun fylder 21 år. Rentefoden er lige nu 2,0 % om året. Hvor stor vil saldoen på Claras børneopsparing være når hun fylder 21 år, hvis rentefoden fortsat er 2,0 % om året?

Har også fået andre oplysninger fra de tidligere opgaver, men ved ikke hvad jeg skal bruge?? Håber virkelig I vil hjælpe mig, det haster lidt. Tak på forhånd :)

Vedhæfter lige en excel hvor der er vist hvad jeg skal udfylde. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

                                   K_6=K_0\cdot 1,02^6

                                   K_6=42.698,00\cdot 1,02^6


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. september 2014 af peter lind

I højre spalte skal du skrive 2% af saldoen

Linjen neden under saldo sættes til saldo ovenover + rentetilskrivningen i linjen ovenover

o.s.v.


Svar #3
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Så det vil sige, at jeg i højre spalte skal skrive 853,96? Eller? Tror ikke helt jeg forstår det


Svar #4
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

#1

                                   K_6=K_0\cdot 1,02^6

                                   K_6=42.698,00\cdot 1,02^6

det forstår jeg ikke?


Svar #5
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det nu. Jeg havde jo også fået oplysningen at Claras forældre hvert år satte 3000 kr. ind på kontoen, så har bare sagt saldo+3000+rentetilskrivning ovre ved saldo. Så satser jeg på, at det er rigtigt. Mange tak for hjælpen. 


Svar #6
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Eller skal jeg ikke bruge 3000 til noget? :o


Svar #7
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Har fundet ud af det nu! Tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2014 af mathon

           \underset{6\; \aa rs\; fremskrivning}{42.698,00\cdot 1,02^6}+\underset{6\: \; \aa rs\; annuitetsopsparing}{3.000,00\cdot \frac{1,02^6-1}{0,02}}=67.009,25


Svar #9
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Har fået det til 48.083,91 kr, fordi at forældrene ikke betaler længere. Nu er det jo kun banken der tilskriver renter på hendes konto hvert år. Kan det ikke godt passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2014 af mathon

Det skrev du ikke noget om

                                                 K_6=42.698,00\cdot 1,02^6=48.084,88


Svar #11
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

hvorfor siger du 1,02?


Svar #12
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Spørgsmålet lige efter lyder således:

Hvor stor skal rentefoden være, for at saldoen på Claras børneopsaring er 50 000 kr., når hun fylder 21 år.

Jeg ved jo at saldoen er 48.083,91 kr. hvis rentefoden er på 2,0 %. Hvordan kan jeg finde ud af hvad den skal være på for at saldoen så bliver 50 000 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2014 af mathon

Løs ligningen
                                        42.698\cdot \left (1+r \right )^6=50.000


Svar #14
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Er det rigtigt, at svaret er 4,41? 

Min fremgangsmåde:

42.698+r^6 =50.000

r^6 = 50.000 - 42.698

r^6 = 7302

6√7302

r = 4,41


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2014 af mathon

                            42.698\cdot \left (1+r \right )^6=50.000

                            \left (1+r \right )^6=\frac{50.000}{42.698}=1,17102

                            1+r =\sqrt[6]{1,17102}=1,02666

                            r =1,02666-1=0,02666=2,666\%


Svar #16
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

hvorfor siger du 1? hvor kommer 1 fra? Hvorfor ikke bare r?


Svar #17
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

#15

                            42.698\cdot \left (1+r \right )^6=50.000

                            \left (1+r \right )^6=\frac{50.000}{42.698}=1,17102

                            1+r =\sqrt[6]{1,17102}=1,02666

                            r =1,02666-1=0,02666=2,666\%

^^


Skriv et svar til: Claras opsparing - FSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.