Matematik

Kan der faktoriseres her?

20. september 2014 af Josefine4 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg er i tvivl om der kan faktoriseres eller ej.

Funktionen er følgende:

g(x)=4x^5+4x^4-8x^3

Derefter faktoriserer jeg:

x*(4x^4+4x^3-8x^2)

Jeg bliver her i tvivl om, om det ikke skal blive til 2.gradspolynomium, og ikke en 4.grads? Hvad gør jeg forkert? Kan denne funktion overhovedet faktoriseres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af peter lind

Du kan sætte 4*x3 ud foran en parentes. Inde i parentesen får du så et 2. grads polynomium, som kan faktorieres yderligere


Svar #2
20. september 2014 af Josefine4

Hmm det har vi ikke lært at man kunne. Vil du så have den ser sådan ud:

x^3*(4x^2+4x-8)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af LeonhardEuler

Nej.

g(x) = 4x5 + 4x4 - 8x3 = 4x3(x2 + x - 2) = 4x3(x + 2)(x - 1)


Svar #4
20. september 2014 af Josefine4

#3

Ah okay. Jeg troede kan man måtte sætte x'er udenfor parentesen.. Men den skal vel ikke faktoriseres yderligere, når jeg bare skal beregne nulpunkter? 


Skriv et svar til: Kan der faktoriseres her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.