Matematik

Kvadratsætninger til at omskrive udtryk

20. september 2014 af Cazador - Niveau: A-niveau

Jeg er rimelig god til at omskrive udtryk til kvadratsætninger, men blev lidt i tvivl da jeg blev stille overfor denne opgave..

Opgaven er vedhæftet som billede

Ps. undskyld fordi jeg spammer med alle mine matematik spørgsmål, sidder med en matematik aflevering.


Svar #1
20. september 2014 af Cazador

Opgaven lyder på at man skal benytte kvadratsætningerne til at omskrive udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

(2a)^2 - (3b)^2 = (2a+3b)\cdot (2a-3b)

4a^2 + 9b^2 = 2a^2 - 3b^2

4a^2 - 2a^2 = 9b^2 + 3b^2

2a^2 = 12b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

(a+b) · (a-b) = a2 - b2


Svar #4
20. september 2014 af Cazador

Men hvis nu du ser hele sammenhængen, skal man så ikke bare skrive det op som en kvadratsætning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Ved

(2a)2 - (3b)2 , får vi ikke det dobbelte produkt.

og (2a + 3b) · (2a - 3b), kan ikke skrives som (2a - 3b), fordi (-) · (-) = (+)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger til at omskrive udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.