Matematik

haster matematik

20. september 2014 af 12hus (Slettet) - Niveau: 10. klasse

se vedhæftet fil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af katvo

Du får oplyst radius i cirklen, som svarer til den ene side (c), derudover får du oplyst grundlinjen. Hvis du indtegner højden i trekanten bliver trekanten "delt" i to. Halverer du grundlinjen kan du bruge pythagoras for at finde højden (a^2+b^2=c^2) 

Herefter regner du det bare helt normalt med 1/2**højde*grundlinje (husk det skal være hele grundlinjen og ikke den halverede)


Svar #2
20. september 2014 af 12hus (Slettet)

Jamen vi kender a og c og mangle b korret ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af mathon

                 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A_{ABC} =\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{7,5^2-(6,25-6,25)^2}\cdot \sqrt{(12,50)^2-7,5^2}=

                               \frac{1}{4}\cdot 7,5\cdot 10=18,75

               


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2014 af mathon

eller
           Herons formel:
                                      A_{ABC}=\sqrt{s\cdot (s-a)\cdot (s-b)\cdot (s-c)}\; \; \; \; \; \; 2s=a+b+c

                                                                                                                        s=\frac{2\cdot 6,25+7,5}{2}=10               A_{ABC}=\sqrt{10\cdot (10-6,25)^2\cdot (10-7,5)}=\sqrt{10\cdot 14,0625\cdot 2,5}=18,75

          
 


Skriv et svar til: haster matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.