Matematik

Retvinklede trekanter - Tangens

20. september 2014 af xxxMaj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

5. HVOR LANGT ER DER TIL ØEN? - FSA

OPG 5.4

Hejsa! Jeg er i gang med en fsa matematik aflevering. Jeg er blevet lidt forvirret ved en af opgaverne der omhandler tangens, da vi heller ikke rigtig har haft noget om tan, sin og cos (kun en enkel time for nogle uger siden med meget lidt information) Opgaven lyder således: Hvilken vinkel vil du måle for at kunne bruge funktionen tangens til at beregne afstanden fra A til E. Du skal begrunde dit svar.

Vedhæfter opgaven. Det er opgave 5.4. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af peter lind

Vinkel B. Det er deneneste vinkel i trekant ABE, som du kan måle


Svar #2
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Hvorfor kan man ikke måle vinkel E? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af peter lind

De står jo ikke på øen


Svar #4
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Der står jo ikke hvilken vinkel de vil måle? Men hvilken jeg vil måle for at finde AE? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af mathon

5.3      

                              \frac{\left | AE \right |}{\left (12\; m \right )}=\frac{20}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2014 af mathon

5.4

Vinkel D = Vinkel E

         men
                      tan(B) = |AE|/(20 m)


Svar #7
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

hvorfor 20? 20 er da ikke hypotenusen? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2014 af peter lind

tan(B) = AE/AB


Svar #9
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Hvordan ville den så lyde hvis man valgte at måle E? 

tan(B) = AB/AE

Kan det så ikke ligeså godt være E man måler?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Se forklaringen i #3.


Svar #11
20. september 2014 af xxxMaj (Slettet)

Okay, tak for hjælpen alle sammen! :) Og god aften derude :)


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter - Tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.