Matematik

Løse tre brøker med forskellige fortegn

20. september 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan løser man tre brøker med forkellige fortegn? 

fx

2/3 + 5/4 - 2/1


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

                         \frac{2}{3}+\frac{5}{4}-\frac{24}{12}=\frac{8}{12}+\frac{15}{12}-\frac{24}{12}=\frac{8+15-24}{12}=-\frac{1}{12}


Svar #2
20. september 2014 af snylt (Slettet)

takker :)

jeg håber, at det er ok, at jeg stiller det her spørgsmål her:

hvis jeg har denne brøk her: 117/78 

hvordan kan jeg vide, hvad den fælles faktorer er ?? 


Svar #3
20. september 2014 af snylt (Slettet)

undskyld, nu hvor jeg kigger på dit svar #1, så forstår jeg ikke så meget... kan du ikke smide lidt tekst og forklare, hvordan du gjorde dit og dat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Der forlænges til fællesnævner, så det kan sættes på fællesbrøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af mathon

                 \frac{117}{78}=\frac{3^2\cdot 13}{2\cdot 3\cdot 13}


Svar #6
22. september 2014 af snylt (Slettet)

forstår bare ikke, hvordan du, mathon, kan få fællesnæveren til at blive 12? Hvordan gøre du det? Er du ikke venlig at bare sætte lidt tekst på, så jeg kan forstå det bedre..

tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

\frac{2}{3}+\frac{5}{4}-\frac{12}{24}=\frac{2\cdot 4}{3\cdot 4}+\frac{5\cdot 3}{4\cdot3 }-\frac{12}{24}=\frac{8}{12}+\frac{15}{12}-\frac{12}{24}=\frac{8+15-12}{24}

Med forlængelse fra #1


Svar #8
22. september 2014 af snylt (Slettet)

storslået! 

tak :)


Svar #9
23. september 2014 af snylt (Slettet)

undskyld jeg siger det her.. men nu hvor jeg kigger tættere, så skriver du i slutningen, at fællesnævneren er 24? men den er 12, 12, 24 - hvorfor ligger du den til 24 så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2014 af mathon

Både 12 og 24 kan benyttes som fællesnævner.
Almindeligvis anvender man mindste fælles multipla - her 12 - som fællesnævner.


Svar #11
23. september 2014 af snylt (Slettet)

aha, der var den :D tak!


Skriv et svar til: Løse tre brøker med forskellige fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.