Matematik

regression

21. september 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med denne opgave, men tænkte på at i b'eren skal jeg da ikke lave en regression udfra det koordinatsystem, som blev lavet i opgave a. Jeg skal da lave et nyt som koordinatsystem, hvor x er er antal år og y er index, som jeg laver en regressionsanalyse over.

Vedhæftet fil: tabel.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der laves regression på tabellens data med eksponentiel model  f(t) = b · at , hvor t er antal år efter 1992,
og f(t) er det tilhørende indekstal.


Svar #2
21. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Så i 1992 er t = 1

1993 er t = 2

osv.

eller er t = 0 i år 1992?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, i 1992 er t = 0 .


Svar #4
21. september 2014 af paaske1 (Slettet)

c'eren skal jeg bare løse f(15) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, beregn f(15) efter modellen og sammenlign med den oplyste værdi.


Svar #6
22. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Jeg forskriften af tendenslinjen til at være: f(x)=80,884e0,0774*x. Men ved at løse f(15) får jeg 258,273, hvilket er langt væk fra 282. Tror I jeg har gjort noget forkert?

regression.png
 

Vedhæftet fil:regression.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit regressionsudtryk er korrekt, og din beregnede værdi for f(15) er også korrekt. Du kan se, at de nyeste punkter afviger ret meget fra tendenskurven.


Svar #8
22. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Har fordoblingskonstanten nogle betydning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nogen betydning for hvilket?


Svar #10
22. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Har fordoblingskonstanten nogle betydning for at de nyeste punkter afviger fra tendenskurven? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det kan man vist ikke sige. Modellen er kun en model, og de faktiske værdier vil afvige fra modellens værdier.


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.