Matematik

Hvordan differentierer man?

21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan fortælle mig hvordan man differentierer på denne formel:  (f(x) -f(a)) /( x-a)

Hvis jeg eksempel skal differentiere f(x)= (x+1)^2 + 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

            f{\, }'(x)=2\cdot (x+1)\cdot (x+1){\,} '+\frac{-1}{x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af LeonhardEuler

p(x) = f(x) - f(a) / x - a 

Benyt kvotientreglen.


Svar #3
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Ja, men kan I prøve at gøre det trinvis? 
Jeg ved godt hvordan man differentierer generelt, men lige med den formel er jeg lidt i tvivl.


Svar #4
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Hvordan anvender man kvotientreglen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af LeonhardEuler

h(x)=\frac{f(x)}{g(x)} \Rightarrow h'(x)=\frac{f'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x)}{g(x)^2}

h(x)=\frac{f(x)-f(a)}{x-a}=\frac{\left (f(x)-f(a) \right )'\cdot (x-a)-(f(x)-f(a))\cdot \left ( x-a \right )'}{(x-a)^2}


Svar #6
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Ja... Men med mit tilfælde... er i tvivl om hvor jeg skal sætte tallene ind...


Svar #7
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Jeg prøver. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2014 af mathon

mener du

                    f(x)=\frac{(x+1)^2+1}{x}\; ?


Svar #9
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Kan slet ikke få det til at gå op :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2014 af mathon

i så fald for x ≠ 0

                    f{\, }'(x)=\frac{2(x+1)\cdot x-(x+1)^2}{x^2}=\frac{(x+1)(2x-(x+1))}{x^2}=\frac{(x+1)(x-1)}{x^2}


Svar #11
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Nej det er: 

f(x) = (x+1)^2 + (1/2)


Svar #12
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Kan du prøve at vise det trinvis, hvor du benytter dig af (f(x) -f(a)) /( x-a)?? 

Jeg har det lidt svært ved at se hvordan det hænger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2014 af LeonhardEuler

#12

Aha. Det er tretrinsreglen, som du fisker efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2014 af mathon

Til differentiering af

                                     f(x)=(x+1)^2 +\frac{1}{2}            skal du ikke bruge kvotientreglen
men sum-reglen    
        

                    f{\, }'(x)=2\cdot (x+1) \cdot (x+1)' +0= 2\cdot (x+1) \cdot 1=2(x+1)=2x+2


Svar #15
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Ja, det tror jeg... 
Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal differentiere den ved at anvende formlen :)


Svar #16
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Tror jeg er småforvirret over at " h" er blevet erstattet med noget andet :/


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. september 2014 af LeonhardEuler

f(x) = (x + 1)2 + 1/2

Opskriv differensbrøkken

\frac{f(x+h)-f(x)}{h}=\frac{\left ( (x+h)+1)^2 \right +\frac{1}{2}-\left ( (x+1)^2+\frac{1}{2} \right )}{h}=\frac{(x+h+1)^2-(x+1)^2}{h}=...

Omskriv brøkken nu.


Svar #18
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Det er jeg godt med på.. Men så snart "h" bliver erstattet med (a-x), begynder jeg at lave fejl.. Kan du pørve at opskrive det på følgende formel:  (f(x) -f(a)) /( x-a)?? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. september 2014 af mathon

\frac{\left ((x+1)+h \right )^2-(x+1)^2}{h}=\frac{(x+1)^2+2(x+1)h+h^2-(x+1)^2}{h}     gør færdig


Svar #20
21. september 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Som jeg skrev før. Kan det pørve at benytte dig af (f(x) -f(a)) /( x-a) i stedet for? 

Det er mit eneste problem. At h bliver erstattet med (x-a).. 
men det er som om I overser mit spørgsmål :( 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.