Fysik

Varmekapacitet

21. september 2014 af martinsr34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En alluminium gryde vejer 350 g. hvor meget varme skal man bruge for at  opvarme gryden 4 c (celcius) til koge punket for vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

                                    Q=m\cdot c_{Al}\cdot\Delta T

Q er den krævede Eindre   [Q] = kJ
m er massen [m] = kg
cAl er den specifikke  varmekapacitet [cAl] = kJ/(kg·C)
ΔT er temperaturændringen [ T ] = °C


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

cAl = 0,90 kJ/(kg·C)


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.