Matematik

Retvinklet trekant

21. september 2014 af Humanis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har siddet og prøvet at løse denne opgave i snart en time. Kan i hjælpe mig og vise mig hvordan den skal løses?

I en retvinklet trekant er den ene katete 40 cm lang, og summen af de 2 andre sider er 80 cm. Beregn længden af hver af de to andre sider.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

Pythagoras når C er den rette vinkel:

                              402 + x2 = c2       og    x + c = 80 ⇒ c = (80-x)        0 < x < 80

                              402 + x2 = (80-x)2 

            


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.