Matematik

Potensfunktioner - forskrift

21. september 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som kan fortælle mig hvad jeg har gjort forkert i den vedhæftede fil?

Jeg ved at a er regnet forkert, da det skal være under 0, eftersom funktionen er aftagende.

Men jeg kan ikke se hvordan jeg skulle gøre det anderledes?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

a og b er regnet rigtigt.

                                             y=5,39146\cdot x^{0,569333}\; \; \; \; \; \; \; x> 0

du synes at forveksle med a-værdien i en eksponentielt aftagende funktion


Svar #2
21. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Hvori ligger fejlen så?

For min forskrift passer jo ikke med grafen, hvis jeg fx. vælger at lade x være 3?
Så bliver min y værdi 10, hvorimod den på grafen er vist til at skulle være cirka 4,7.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af mathon

Når en potensfunktion
                                               y=b\cdot x^a      logaritmeres
fås
                                               \log(y)=a\cdot \log(x) + \log(b)

                                               Y=a\cdot X +B        som er en lineær funktion
                                                                                    i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem


Svar #4
21. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Okay, betyder det så at min opgave-besvarelse er korrekt?
Altså den forskrift jeg kom frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af mathon

                Ja


Svar #6
21. september 2014 af JonesJones (Slettet)

Fedt fedt fedt fedt....
Tak for din tid!


Skriv et svar til: Potensfunktioner - forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.