Matematik

Reducere et udtryk.

21. september 2014 af såenkelt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at reducere nedstående udtryk.

(a+b)i anden-a(a+2b)

Mit bud ville være: 2a+2b  -a*a+2b

                               2a+2b -a+2b

                                 a+4b


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

                    (a + b)2  -  a(a + 2b)

                    (a2 + 2ab + b2)   -   (a2 + 2ab) …


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

(a+b)2 - a(a + 2b) ⇔

a2 + b2 + 2ab - a2 - 2ab ⇔

b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af mathon

eller
                     (a + b)2  -  a(a + 2b) =  (a + b)2  -  a((a + b) + b)  =  (a + b)2  - a(a+b) - ab =

                     (a + b)(a + b - a) - ab  =  (a+b)·b - ab = ab + b2 - ab  =  b2


Skriv et svar til: Reducere et udtryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.