Fysik

Bevis

21. september 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. sådan lyder opgaven. nogen der kan hjælpe?

Hvis f0 er frekvensen for grundtonen og f1 er frekvensen for 1. overtone, har vi følgende sammenhæng: f1= 2*fo. Bevis det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

På en svingende streng?


Svar #2
21. september 2014 af sumia9 (Slettet)

Ja :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af mathon

så har du for grundtonen:
                                                       L=\frac{\lambda _o}{2}

                                                       \lambda _o=2L

                                                       f _o=\frac{v}{\lambda _o}=\frac{v}{2L}
for første overtone
er der en knude mere
hvoraf
                                                       \lambda _1=L

                                                       f _1=\frac{v}{\lambda _1}=\frac{v}{L}=2\cdot \frac{v}{2L}=2\cdot f_o
 


Svar #4
21. september 2014 af sumia9 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ;)

Svar #5
22. september 2014 af sumia9 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål mht. beviset. Hvor kommer v fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2014 af mathon

v er lydens hastighed ved den pågældende temperatur.

                 bølgeformlen
                                                 v=\lambda \cdot f


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.