Matematik

Areal af trekant i graf???

21. september 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses en del af grafen for  f(x) = 3/x . Beregn arealet af den trekant, der begrænses af tangenten i (1,3) og koordinatakserne. 

Løs derefter samme opgave, men for den tangent der rører i (−2, f(−2)).

Jeg har lidt problemer med denne opgave - jeg har fundet frem til tangentligningen y=-3x+6 men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge det til at beregne arealet af trekanten? 

Håber der er en der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

    tangentligningen
                                     y=-3x+6   er korrekt

    tangenten og koordinatafskæringerne udgør en retvinklet trekant med kateterne 2 og 6.


Svar #2
21. september 2014 af mp12 (Slettet)

Det var da godt, men hvordan bruger jeg den til at beregne arealet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af mathon

Hvordan beregner du arealet af en retvinklet trekant med kendskab til katetelængderne?


Svar #4
21. september 2014 af mp12 (Slettet)

Nå ej det var da dumt, har fundet ud af arealet nu tak! :D 

Men jeg har problemer med den anden del af opgaven, altså for den tangent der rører i (2,f(2)) 

Jeg kan forstå at man gør nogenlunde det samme, men kan stadig ikke få det til at passe :/ 

Hvad starter man ud med at gøre? 


Skriv et svar til: Areal af trekant i graf???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.