Matematik

Grænseværdi

21. september 2014 af AB94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er ved at lave aflevering og er ved et spørgsmål jeg sidder fast ved. Spørgsmålet er:

Find grænseværdien for funktionen h når x --> uendelig

h(x)=f(x)/g(x)

f(x)=(1/2x^2+5)^2

g(x)=(x+5)^4

Håber der er en der kan hjælpe mig igang med denne opgave, på forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

har du prøvet l'Hospital?


Svar #2
21. september 2014 af AB94 (Slettet)

Får dette når jeg bruger l'Hopital, men synes bare det ser meget forkert ud :-)

\frac{\lim_{}}{x\rightarrow \infty } \frac{2x(\frac{1}{2}x^{2}+5)}{4(x+4)^{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

=lim (2(0.5x^2+5) + (2x)(x+5) )/(12 (x+4)^2)

=...


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.