Matematik

Er denne division af brøk rigtig?

21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er dette rigtigt eller kan det forkortes endnu mere? (Har ikke skrevet mellemregningerne ind) 

\frac{a-\frac{a^{2}}{b}}{a-\frac{a}{b}}=\frac{ab(b-a)}{b(a-b)}


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af LeonhardEuler

\frac{a-\frac{a^2}{b}}{a-\frac{a}{b}}=\frac{1-\frac{a}{b}}{1-\frac{1}{b}}=\frac{\frac{b-a}{b}}{\frac{b-1}{b}}=\frac{\frac{b-a}{b}\cdot b}{b-1}=\frac{b-a}{b-1}              ,       hvor b ≠ {0,1} 


Skriv et svar til: Er denne division af brøk rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.