Matematik

Hjælp til division af brøk

21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er dette rigtigt eller kan det forkortes endnu mere? (Har ikke skrevet mellemregningerne ind) 

\frac{a-\frac{a^{2}}{b}}{1-\frac{a}{b}}=\frac{ab(b-a)}{b(a-b)}


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af Therk

Det kan forkortes væsentligt mere og er ikke helt rigtigt. Du har en fortegnsfejl i nævneren og et b for meget. Husk at

\frac{x \cdot y}{z} = \frac xz \cdot y

og

\frac xx = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af LeonhardEuler

Hold dig til din oprindelige tråd: 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1518397


Svar #3
21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet)

#2

Hold dig til din oprindelige tråd: 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1518397

Den var fejlskrevet. Du kan se, at "a" er blevet erstattet med "1". :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af Therk

Det bør du rette i den pågældende tråd en anden gang. Anyways, du har reduceret forkert i #0. Prøv at se mine hints i #1.

Jeg ville fx starte med at gange hele stykket med

\frac bb

så bliver det allerede der overskueligt et simpelt reduceringsstykke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2014 af LeonhardEuler

#3 

Følg instruktionerne i #1. Sæt a udenfor parentes og ''smid'' den derefter ud af brøkken. Nu har du i brøkken det samme i tælleren og og nævneren, derfor vil det give 1, og tilbage har du a. 

Husk betingelserne:  b ≠ 0 og a ≠ b


Skriv et svar til: Hjælp til division af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.