Matematik

Differention

21. september 2014 af flopper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal differentiere funktionen f(x)=1/((x^2)-6x+9).

Jeg har prøvet at gøre det på lommeregner og får at f'(x)=-2(27x+(x^3)-9*(x^2)-27)^-1

Jeg kan godt se at f(x)=1/((x^2)-6x+9) <=> f(x)=((x^2)-6x+9)^-1. Men hvordan jeg kommer derfra og til f'(x)=-2(27x+(x^3)-9*(x^2)-27)^-1 kan jeg ikke se. Hvilken regneregl skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

                                           f(x)=\frac{1}{x^2-6x+9}=\frac{1}{\left ( x-3 \right )^2}

                                           f{\, }'(x)=\frac{-1}{\left ( x-3 \right )^4}\cdot 2\cdot (x-3)=\frac{-2}{(x-3)^3}\; \; \; \; \; \; x\neq 3


Svar #2
21. september 2014 af flopper (Slettet)

Hvad er det for en regneregl du bruger?


Svar #3
21. september 2014 af flopper (Slettet)

Jeg forstår slet ikke hvordan du kommer frem til det?


Skriv et svar til: Differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.