Matematik

Kan nogen fortælle mig, hvordan jeg skal pågribe denne opgave?

21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

35x^2 (\frac{3a}{x}-\frac{3b}{5x^2}-\frac{4c}{21})


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af LeonhardEuler

Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet)

#1

Hvad går opgaven ud på?

Reducer selvfølgelig. Er stadig ikke så god til det. :(

Den eneste måde, jeg kan se lige nu er at gange det sammen, derefter trække fra og så forkorte, så det giver:

\frac{315ax-75b-20cx^3}{3}

Men er ret sikker på, at dette ikke er rigtigt. Kan umiddelbart ikke se, hvordan man ellers skal løse den.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2014 af LeonhardEuler

35x^2 \left ( \frac{3a}{x}-\frac{3b}{5x^2} -\frac{4c}{21} \right ) = \frac{35x^2 \cdot 3a}{x}-\frac{35x^2 \cdot 3b}{5x^2} -\frac{35x^2 \cdot 4c}{21}

= 35x \cdot 3a-\ \left (7 \cdot 3b \right ) -\frac{35\cdot 4}{21}x^2\cdot c


Svar #4
21. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet)

#3

35x^2 \left ( \frac{3a}{x}-\frac{3b}{5x^2} -\frac{4c}{21} \right ) = \frac{35x^2 \cdot 3a}{x}-\frac{35x^2 \cdot 3b}{5x^2} -\frac{35x^2 \cdot 4c}{21}

= 35x \cdot 3a-\ \left (7 \cdot 3b \right ) -\frac{35\cdot 4}{21}x^2\cdot c

Ich verstehe. Danke.


Skriv et svar til: Kan nogen fortælle mig, hvordan jeg skal pågribe denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.