Matematik

Skæringspunktet mellem 2 linjer?

21. september 2014 af studerendeHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man skæringspunktet mellem 2 parameterfremstillinger?

De 2 fremstillinger er:  Q (-2+5t, 2+3t, 1+2t)      og     N (-s, -0,5-2s, 4+s)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet   OQ(t) = ON(s)  . Det giver tre ligninger i de to ubekendte parametre t og s . Ved skæring skal alle tre ligninger være opfyldt. De fundne parameterværdier benyttes så til at beregne skæringspunktets koordinater.


Svar #2
21. september 2014 af studerendeHF (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du mener med OQ(t) = ON(s) ?


Svar #3
21. september 2014 af studerendeHF (Slettet)

Du vil have mig til at sætte 3 ligninger op for hinanden. Men hvad skal jeg efter det? Hvad betyder det at "ved skæring skal alle tre ligninger være opfyldt"? Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af mathon

For skæringspunktet
gælder:

              -2+5t  =  -s
               1+2t  =  4+s           adder ligningerne

              -1 + 7t = 4

                7t = 5

                t = (5/7)


Skriv et svar til: Skæringspunktet mellem 2 linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.