Matematik

Løsning af andengradsligning

21. september 2014 af GymC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg skal løse en andengradsligning ved hjælp af diskriminantformlen, hvilket jeg godt kan, men lige i den her ligning er jeg i tvivl om hvordan, fordi det står som det gør:

4y2=3+4 

tænker at jeg på en eller anden måde skal have tallene til at stå på samme side af lighedstegnet, så jeg kan finde a, b og c, men når det står som det gør, kan jeg ikke helt finde ud af hvad der er hvad


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på venstre side.

        4y2 - 7 = 0

Er ligningen skrevet korrekt?


Svar #2
21. september 2014 af GymC (Slettet)

Øh... nu er jeg helt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Aflæs koefficienterne a, b og c.


Svar #4
21. september 2014 af GymC (Slettet)

Det er det jeg ikke helt kan finde ud af når de ikke bare er stillet op lige efter hinanden. Altså jeg ved at a jo er 4y2, men jeg har ingen ide om hvad der er b og c, og hvordan derfra


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af mathon

                4y2 + 0y + (-7) = 0


Skriv et svar til: Løsning af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.