Matematik

Løs ligning

21. september 2014 af flopper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er; Løs ligningen log2(5x + 5) − 2 log2(x + 1) = 1. For hvilke værdier af x giver ligningen mening? 

Jeg forstår slet ikke det der log2

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

             log2(5x + 5) − 2 log2(x + 1) = 1

             log2(5(x + 1)) − 2log2(x + 1) = 1

             log2(5) + log2(x+1) - 2log2(x+1) = 1

             log2(5) - log2(x+1)  = 1

            \log_2\left ( \frac{5}{x+1} \right )=\log_2\left (2\right)

            \frac{5}{x+1}=2

             \frac{5}{2}=x+1

             \frac{3}{2}=x
           

            

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af LeonhardEuler

Det er simpel gymnasie matematik. Brug logaritmeregnereglerne.

logn(x) - logn(y) = logn(x/y)

logn(x) = y ⇔ x = ny


Svar #3
21. september 2014 af flopper (Slettet)

Mange tak. 


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.