Matematik

harmonisk svingning

21. september 2014 af annie4567 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål:

"Hvilken betydning har parametrene for forløbet af en harmonisk svingning?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

For en harmonisk svingning på et fastholdt sted:                              

                                         u(t)=A\cdot \sin(\omega \cdot t+\varphi _o)

        u(t) er udslaget fra hvilestillingen til tiden t
        A er amplituden - dvs    | ±umax |
        ω er vinkelhastigheden = 2π · f,  hvor f er frekvensen
        t er tiden
        φo er begyndelsesfasen


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.