Matematik

Ligning

21. september 2014 af Danieels (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogle der kan hjælpe med den her ligning har lidt besværligheder

3x-5/x = 8

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af Stats

3x-(5/x)=8 eller (3x-5)/x=8

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af Stats

(3x - 5)/x = 8
3x-5 = 8x
-5 = 8x-3x
-5 = 5x
x = ???

3x-(5/x) = 8
3x2 - 5 = 8x
3x2 - 8x= 5
3x- 8x - 5 = 0
Løs andengradsligningen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af ChemistryIsKey

Enten

3x - (5 / x) = 8
3x2 - 5 = 8x
3x2 - 8x - 5 = 0 (Andengradsligning)

d = b2 - 4ac = (-8)2 - 4 · 3 · (-5) = 64 + 60 = 124,       da d > 0 fås, at

x = (-b ± √d) / 2a = (-(-8) ± √124) / (2 · 3) = (8 ± √124) / 6,       (Altså to løsninger)

Ellers (Nok mere sandsynligt på c-niveau, da kvadratrødder plejer at give 'enkle'/hele tal!)

(3x - 5) / x = 8
3x - 5 = 8x
-5 = 5x
x = -1

:))


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.