Fysik

Thevenin

22. september 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der kommer billeder og spørgsm.


Svar #1
22. september 2014 af multo26 (Slettet)

Billede
Vedhæftet fil:20140922_065522.jpg

Svar #2
22. september 2014 af multo26 (Slettet)

Vi har gennemgået spændingsdelermetoden og opgaven lyder: Prøv selv spændingsdelermetoden.

Jeg har gjort således: E1=9V E2=9V R1=220ohm R2=470ohm R3=560ohm R4=2,2kiloohm R5=5,6kiloohm

Rtot= Rplus Rplus Rplus (1/Rplus 1/R4)-1

Utot= 9V plus 9V=18V

Eth=Utot*(R4/Rtot)

Jeg får ikke det rigtige resultat som er 9,99V.

Hvad gør jeg forkert?


Svar #3
22. september 2014 af multo26 (Slettet)

Det jeg skal finde er tomgangsspændingen og derved ækvivalent kredsløbs elektromotoriske kraft Eth.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Der er fejl i facitlisten:   Eth = 10,05 V.   ( når nu der er angivet 2 decimaler )

Eth = Utot * ( ( R4 || R5 ) / Rtot )          ( || betyder parallel med )

--------------------------------------------

NB:  "Ω"  skrives ved:

1) Klik på Ω-knappen, ovenfor svarfeltet.

2) Klik på Ω-tegnet i den fremkomne tabel.   kiloohm skrives: kΩ


Svar #5
23. september 2014 af multo26 (Slettet)

Jeg må være ved at blive blind for jeg kan ikke se noget ohmtegn i den tabel:) Men jeg fik det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2014 af hesch (Slettet)

1. søjle, 3. række.   ( "koordinater":  ( 1 , 3 ) )


Svar #7
23. september 2014 af multo26 (Slettet)

Ω


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2014 af hesch (Slettet)

#7:  Tillykke, du har vundet 1 års gratis abonnement på SP.


Svar #9
24. september 2014 af multo26 (Slettet)

Du skal komme med i min takketale!


Skriv et svar til: Thevenin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.