Matematik

Ligninger

22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen 

Håber at der er en der kan hjælpe mig med denne ligning 

En kugles runfang er 165,6 cm³ 

a.opstil en ligning der beregner kuglens radius 

b. udregn derefter ligningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

  Isoler r i

                                          V_{kugle}=\frac{4\pi }{3}\cdot r^3
 


Svar #2
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Er det en ligning du har sendt ? synes nemlig ikke det ligner de ligninger vi plejer at have 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af PeterValberg

Det er en ligning (eller formel) til at beregne rumfanget af en kugle med radius r.

Kender du (som er tilfældet i din opgave) kuglens rumfang, men ikke radius,
kan du isolere r i formlen og derved bestemme kuglens radius

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2014 af mathon

I skriver nok
                          V_{kugle}=\frac{4 }{3}\cdot\pi\cdot r^3=\frac{\pi }{6}\cdot d^3


Svar #5
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad d³ er, har vi ikke haft noget om, men det første i ligningen fra V til r³ har vi haft. Men når jeg så skal regne radius ud, ud fra den ligning, hvor skal jeg skrive min rumfang ind så ? altså de 165,6 cm³ ?


Svar #6
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Nogle af jer der ved hvordan man skriver kvadratrod i word, for skal jeg bruge når jeg skal ophæve min r³


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af PeterValberg

Indsæt - Ligning

giver dig muligheden for at skrive dine formler og udregninger "pænt"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.