Fysik

Kosmologi

22. september 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med spørgsmål b?

Vedhæftet fil: Sp - fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Du har indsat v i enheden km/s og c i m/s. De skal indsættes i samme enhed, og så bliver z enhedsløs.

b)

z = (λmodtaget - λudsendt) / λudsendt

Isolér λmodtaget og indsæt λudsendt = 656,3 nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af mathon

1\; Mpc=3,26\cdot 10^6 \; ly

1=\frac{1}{3,26\cdot 10^{6}}\; \frac{Mpc}{ly}

             hvoraf                                 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! d=81,7\; ly=\left ( 81,7\; ly \right )\cdot 1=\left ( 81,7\; ly \right )\cdot \left ( \frac{1}{3,26\cdot 10^6} \; \frac{Mpc}{ly}\right )=2,5061\cdot 10^{-5}\; Mpc

            z=\frac{H\cdot d}{c}=\frac{\left ( 50\; \frac{km}{s\cdot Mpc} \right )\cdot \left (2,5061\cdot 10^{-5}\; Mpc \right )}{2,99792\cdot 10^5\; \frac{km}{s}}=4,18\cdot 10^{-9}
 


Skriv et svar til: Kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.